maandag 6 februari 2012

Koffers en CI

Wat heeft CI met koffers te maken? Niets, tenminste niet in overdrachtelijke zin. 

Ik gebruikte het vandaag als een metafoor in een discussie over CI op Linkedin. Op Linkedin is er een groep Dove en Slechthorende Professionals. Toevallig kregen afgelopen 3 weken 4 mensen van die groep, inclusief mezelf, een CI. Een heerlijke uitwisseling over voorbereiding (varierend van wat voor soort pyama je het beste aan kunt doen, haarmode: kort-lang, soorten implantaten, verblijfsduur, tot verschillen per ziekenhuis), het weer thuiskomen en het herstel. Een discussie kun je het niet noemen, het is meer een koffiecorner, waar we elke dag even langskomen om de dagelijks gang van herstel door te nemen. 

De ene kwam zonder bijwerkingen uit de narcose en ging grappend in en uit het ziekenhuis. De ander hield er een ontwrichtte kaak aan over wat gelukkig weer hersteld is, en haar evenwicht is ook nog niet goed. Weer een ander heeft alleen af en toe een licht zwevend gevoel en die ging vandaag al weer aan het werk. En ik lig nog vaak op de bank, worstelend met de duizeligheid. 

Hoewel ik vooruitgang boek, kan ik nog niet alleen buiten wandelen. Ik kan me steeds beter fixeren op de horizon, maar elke verandering van houding dwingt me telkens tot aanpassen van dezelfde horizon. En dat is heel vermoeiend. 

Gelukkig hebben we hier wel een hele mooie en duidelijke horizon! 

Het is af en toe even diep zuchten en dan weer alles oppakken. Het is net als een lange reis met zware koffers, die je van tijd tot tijd op de grond moet zetten, diep ademhalen, koffers verwisselen, en dan weer met goede moed verder lopen. Zo voelt dat nu voor mij. Dat hoort helaas bij mijn CI-reis, dat kan voor een andere CI-reiziger dus heel anders zijn. 

Desalniettemin ben ik opgewekt (wanneer ik mijn koffers weer heb opgepakt), maak ik grappen, heb ik eetlust voor 10 en slaap ik heerlijk. 

3 opmerkingen:

  1. Wat eindig je heerlijk positief! Houd je taai, en neem tijd voor je herstel. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer zo mooi verwoord! Het is zoals jij het beleeft en dat is goed. Neem je tijd en ik weet zeker dat je een prachtig resultaat zult bereiken.

    BeantwoordenVerwijderen