zaterdag 18 februari 2012

Eerste uitstapje

Na 3 dagen geen weeïgheid (hoera), besloten mijn actieradius te vergroten. Gisteren al mijn doel bepaald: het kopen van een houten regenton in een dorp hier verderop. Met de auto, want fietsen is voorlopig nog geen optie. Hoewel in een auto zitten nog geen onverdeeld genoegen is, want de horizon schommelt dan erg op en neer, alsof ik op het dek van een zeilboot sta. 


Ik was vanochtend al vrij actief, rommelen, lang aan tafel gezeten. De bank bleef heel de ochtend leeg. Nadat we met Ela gewandeld hadden, gingen we meteen door naar Dreischor. Daar is De Kleine Schorre gevestigd, een Zeeuwse wijnhoeve. Ze maken wijn, die op eikenhouten vaten worden gerijpt. Oude vaten verkopen ze als regentonnen. 

We waren daar nog nooit geweest, dus we stapten nieuwsgierig het boerderijwinkeltje binnen. Ik keek mijn ogen uit, allemaal lekkere dingen! Wijn uiteraard, maar ook streekproducten zoals jam, mayonaise (Ton uit Zierikzee), tapenades van walnoot met knoflook (Brigitte uit Bruinisse), kaasjes, groenten van eigen land etc.  De eigenaresse vertelde heel gedreven het verhaal achter de Wijnhoeve. We liepen mee naar de schuur waar de wijnvaten torenhoog stonden opgestapeld. 

Deze hebben we gekozen met een mooi wijnstempel op het deksel:


Weer terug in het winkeltje kochten we ook nog de walnootknoflooktapenade (goed voor activatie smaakpapillen) en Spaanse mayonaise. 

Ik merkte al in de schuur dat ik moe werd, mijn tred werd minder zeker. Het praten en luisteren kostte mij energie en mijn weeïgheid kwam weer opzetten. Aha, dat is dus de grens. Maar we waren nog niet klaar met afrekenen en praten. Dus diep ademhalen, even volhouden. Na het afronden stapten we snel in de auto en zoefden naar huis.  

Openhaard aan, warm vest aan (want ik heb het dan extra koud als ik weeïg en moe ben), op de bank neergeploft met fleecedeken, kat erbij. Hete kruidenthee met extra gemberpoeder (goed tegen misselijkheid) en ik werd langzaam weer mens. Weeïgheid verdween net zo snel als hij opkwam. 

uur weg geweest, het was net een half uur teveel. Ik moet nog leren te doseren. Maar het is wel een mijlpaal! 

3 opmerkingen:

 1. Komt goed dus, met wat geduld. Wel heerlijk even een andere omgeving zien! Hoop dat het allemaal zo lekker smaakt als je vertelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig vat! Zo te lezen ook erg lekker allemaal. Goede tip van de gember. Nooit geweten. Ook hier lekker onder mijn fleecedenken op de bank maar ook heel tevreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mijlpaal alweer, zo'n eerste uitstapje. Lekker van genieten, ondanks de consequenties. hoe wil je je grenzen leren kennen als je niet experimenteert? Rustig opbouwen verder, en vooral ook leuke dingen blijvwn doen.

  Heel leuk om te lezen over Dreischor! ik ben er nooit geweest, maar iemand die in mijn verleden een heel belangrijke rol heeft gespeeld woont daar en ik heb hem jaaaaaaren kerstkaarten gestuurd. Klinkt trouwens als een superwinkeltje!

  BeantwoordenVerwijderen