donderdag 14 november 2013

Gretige dromen

BAM! Dan krijg je het nieuws: de organisatie waar je werkt houdt per 1-1-2015 op met bestaan. 500 FTE kunnen mee naar andere organisaties en voor de rest (450 FTE) wordt een "van werken naar werk" traject gestart. 

Ik was net keihard aan het werk. Typen, typen, typen. Beschrijving van de huidige situatie en waar gaan we straks naar toe. Nergens, bleek dus. 
Een rare gewaarwording. Ineens heeft het stuk waar ik mee bezig was, geen enkele waarde meer. Hoe relatief belangrijk is werk dan eigenlijk?

De realiteit: het zoeken naar een andere baan. 
Dan begint het te kriebelen in mijn buik. Fladdertjes van opwinding, springertjes van angst, wervelingen van onzekerheid, achtbaantjes van zeker weten. 

Opwinding: wat voor een leuke nieuwe baan staat mij te wachten?!
Angst: als we maar in ons mooie huis kunnen blijven wonen :-(
Onzekerheid: krijg ik wel een baan, wie wil nou een slechthorende in dienst nemen.
Zeker weten: het komt goed! En zodra ik beneden de achtbaan kom, weet ik zeker dat het niet goed komt. In achtjes draaien dus: zeker weten, niet zeker weten. 

Daarnaast heb ik ook een droom, een plan, een idee. Een waanzinnige plan zoals Jacob Jan Voerman het heeft uitgevoerd. Dankzij hem weet ik dat het mogelijk is. Moet ik wel uit mijn comfortzone stappen, ieks!
Ik wil mijn droom met jullie delen, zodat het kan gaan groeien, tastbaar wordt. Het geeft mij ook een duwtje, zodat ik niet achter mijn sollicitatiebrieven ga verschuilen. 

Eigenlijk ben ik al gestart met mijn droom. Begin dit jaar kreeg mijn facebookpagina Krachtwuuf haar gestalte. Het maken van krachtvoorwerpen voor elke gelegenheid. Tijdje later volgde een website en visitekaartjes. Het was een heerlijk gevoel om iets te starten wat van mij is. Mijn hobby kreeg een etalage in de wereld. Alleen was mijn tijd om te creëren beperkt tot avonduren, weekenden en vrije woensdagen. En ik heb ook niet altijd zin om bezig te zijn, om over sociale contacten en gewoon cocoonen met manlief maar te zwijgen. Nu is het tijd om mijn droom uit te breiden. We hebben een soort tweede huis op ons grond. Op dijkniveau is het een garage en beneden een grote ruimte. Het wordt nu gebruikt als opslag. 


Nu wil ik van de garage een atelier maken. Garagedeur eruit, raam en deur erin. En de ramen aan de achterkant van het gebouw wil ik samenvoegen tot 1 panoramisch geheel zodat je over akkerlanden kunt uitkijken. 
1 Wand met een gigagroot whiteboard, een keukentje met een gasfornuis en een oven, gezellige 2 meter lange houten tafel met lekkere stoelen, een zitbankje, kast met een gordijntje en een houtkachel. Alles in warme kleuren. Een inspirerende werkruimte. 

En in dit atelier wil ik dan mijn droom realiseren. Krachtvoorwerpen maken, maar ook orde in chaos scheppen. Want structureren is een sterke eigenschap van mij. 
Stel dat jij tig ideeën hebt, allemaal waardevol. Maar je weet niet waar te beginnen, het is een kluwen. Het begindraadje ben je kwijt. Ik kan jou dan helpen om het begindraadje weer te vinden. Met bijvoorbeeld mindmappen kan ik jouw ideeën visualiseren en de rode draad (her)vinden. Tijdens dit proces eten we lekker zelfgemaakte soepje met brood, kijken we naar buiten naar het weidse landschap wat rust met zich meebrengt. Of we maken een wandeling op de dijk. Alles om te komen tot het 'zien' van je eigen dromen, ideeën en wensen. Ik coach je niet, maar ik help je zien. Samen met mijn intuïtie en het rationele in stukjes hakken jouw wensen in beeld brengen. Dan wil ik jou een creatie van Krachtwuuf meegeven om je hierin extra te ondersteunen. Een steuntje in de rug dat bij jou past. 

Nog meer dromen die hier bij horen, zoals workshops geven: hoe maak ik zelf een krachtvoorwerp, of welke rituelen kunnen we bedenken om ergens afscheid van te nemen. Van particulieren tot aan bedrijven toe. 

Een mooi, waanzinnig plan. En heel veel ideeën. 

Mijn eerste stap uit de comfortzone is het delen van dit plan met jullie. Met dit blog wil ik jullie meenemen in het verwezenlijken van mijn plannen. Zoals de creatiespiraal van Marinus Knoope zegt: het uiten van je plannen is een essentieel onderdeel van het verwezenlijken van je droom. Kijk maar, misschien raken jullie ook geïnspireerd.

Oke, hierbij verklaar ik mijn waanzinnige plan als gestart! Tegelijkertijd met het zoeken naar een leuke baan die hier qua tijd en financiën bij past! Het gaat voor mij samen op: en-en. Want daar hou ik van: afwisseling!
10 opmerkingen:

 1. Mooie droom en mooi neergezet. Eerste stap naar realisatie. En dat het jou gaat lukken, dat staat vast. Ik volg graag het vervolg!
  XX
  Véronique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat mooi. En het klopt helemaal. Dit kun je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisela van der Peijl14 november 2013 om 08:59

  Gewoon gaan en dan kijken wat loopt. Het leven grijpt wel in en geeft je duwtjes in de goede richting...Tip: hou een evt verbouwing heel simpel, anders is het uitstel om iets te doen ! Komt goed...liefs Gisela.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je Gisela, was ik ook van plan. Gewoon simpel/basic houden. Budget is beperkt, dus sowieso simpel :-)

   Verwijderen
 4. Je kan het Margreet, ga ervoor! Kus, marlijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Margreet,
  Met jou idee is het een kwestie van gaan doen. Je hebt een plek en je weet wat je wilt. Groeten, Florence den Hartogh

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kippenvel over mijn armen, mooie droom en het raakt mij. Heerlijk om je droom te volgen, je hebt de ruimte gekregen om er iets mee te gaan doen. Ik zie je het al doen! Heel veel succes met je droom verwezenlijken. Liefs Miranda ( wandelkunst)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je kan altijd nog schrijfster worden, want ik vind het een heel leuk verhaal hoe je het beschrijft

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ook daarin heb ik aspiraties Peter :-) ... En dankzij jou kan ik t ook "zien" ! Dank je!

   Verwijderen
 8. Hou je droom vast, het is een mooie <3!

  BeantwoordenVerwijderen