zaterdag 6 april 2013

Een dik jaar later

Een CT-scan van mijn hoofd laat zien hoe de magneet van mijn CI de scan stoort. In dat witte stukje kunnen ze dus nooit zien of er eventueel iets mis is in mijn hersenen. Dat kan alleen als de magneet eruit gehaald wordt. Dat is een chirurgische ingreep wat je niet snel doet. Gelukkig was in mijn geval niks aan de hand. Ik had last van oogmigraine, maar dat had ik al voordat ik een CI had. Toch vraag ik me wel eens af wat voor gevolgen zo'n CI eigenlijk heeft. Ik heb er bewust voor gekozen, met in mijn achterhoofd dat zo'n magneet en elektroden in je hoofd niet bepaald natuurlijk is. Google op elektrosmog en de gevaren vliegen om je oren.

Toch deed ik het. En ik ben er blij mee. De grootste winst zit hem voor mij in het beduidend makkelijker verstaan van andere mensen, één op één en in kleine groepen. Dat ik mijn man niet altijd hoef aan te kijken om te verstaan wat hij zegt. Dat is voor hem en voor mij nog steeds wennen.

Wat ik ook een pluspunt vind, een neveneffect die ik niet verwacht had, sommige mensen kunnen nu ook mij beter verstaan. Ik praat " makkelijker, beter verstaanbaar". En ik vind dat soms nog gek, want ik versta mezelf altijd goed :-)

Pratende vogels, krassende whiteboardstiften, rammelende toetsenborden, tikkende nagels, snorrende katten. Ja, ik vind mijn leven rijker geworden. Maar als het niet gekund had, was het ook goed. Mijn geluk hangt niet af van het horen. Geluk zit in andere dingen, maar het is wel fijn dat ik dit erbij heb.

Dit is mijn laatste blog over CI.

 

7 opmerkingen:

 1. Oh Margreet, je brengt me weer aan het wankelen....... wat moet ik nu toch doen?!?! Ik laat het nog maar even bezinken. En wat mooi dat jij gewoon alles benoemt en beschrijft. Ik vind je onwijs dapper!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Jacqueline, wat bedoel met aan het wankelen brengen? Wilde je het eerst wel en nu niet of is het net andersom :-)??
   En het gaat erom waar jij aan toe bent!

   Verwijderen
 2. Hoi Margreet. Ik ben 17 jan. 2013 geopereerd. 18 februari 2013 mijn CI gekregen. Wat een luxe. Weer van alles te kunnen horen. Ik ben er nog niet. Maar wat ben ik blij met mijn CI.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Margreet,
  We hebben het CI-pad redelijk gelijk op gelopen. Wat was ik met mezelf aan het tobben omdat ik zo bang was het laatste beetje gehoor wat ik had ook nog kwijt te raken. Het tegendeel was waar. Wat was ik snel gewend aan mijn oude vertrouwde wereld van de horende. Ik heb een aantal jaren mogen ervaren wat zeer slechthorenden en doven in het leven staan. Het is me niet meegevallen als plots zeer slechthorende. Ik heb daarom ook enorme bewondering voor je. Door je eigen doorzettingsvermogen met het revalideren ben je komen te staan waar je nu staat. Je hebt een topprestaties neergezet. We gaan elkaar vast nog eens ontmoeten. Dank voor al onze gesprekken, ik heb ze enorm op prijs gesteld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Gea,
   Datzelfde geldt ook voor mij, heerlijke gesprekken!
   ik moet 31 mei weer naar Erasmus. Jij ook?

   Verwijderen
  2. Toevallig ben ik gisteren geweest. Alles was prima en de CI functioneerde technisch ook prima. Ik haalde ook dezelfde scores dus tot volgend jaar maar weer :). Vanaf januari kan ik nog een nieuw gehoorapparaat aan het rechter oor aanschaffen. Eén die minder storingsgevoelig is dan de gene die ik nu heb. Ik daag het omdat het de bastonen compenseert die de CI niet kan leveren. Ik denk dat ik dat, als ik nog wat hoor tegen die tijd, zeker zal doen. Het heeft voor mij echt een meerwaarde. Succes 31 mei!

   Verwijderen